måndag 25 december 2006

Dan efter...

Så är julafton över! Men maten blev klar och var god att äta, klapparna klara och inslagna och pyntet på plats. Å tomten kom! Viktor han väntade och väntade på "skägg". Ja, tomten har ju skägg. Så kom han då, lite haltande o krokig kom han gående över gården. Vi tittade i fönstret och vinkade så att han skulle gå rätt ;-)
Med stora ögon betraktade barnen denne figur med skägg och lite underligt ansikte, stor röd rock och luva. Viktor tog försiktigt emot paketet sitt och tog till och med i hand. De små, Liv och Dennis, skrev rakt ut däremot när tomten vill klappa de på kinden :-)
Men Viktor gav tomten en påse godis att smaska på när han gick vidare. En efter omständigheterna lyckad julafton. Vi har saknat min mamma förstås, tänkt på henne mycket att hon ligger där så svag och sjuk på lasarettet. Det är tur att barnen är så små att de inte frågar en massa o så... Men Viktor pekar i munnen när vi pratar om mormor, minns att hon har ont i munnen. Lilla vännen! I dag har vi tagit promenaden vi inte hann med i går. Jätteskönt! Annars har vi myst i soffan och lekt med alla nya saker.
Kram på er

2 kommentarer:

miss complicado sa...

ja vi hade en underbar dag igår... tack för att ni finns.
Usch började gråta när du skrev att viktor kommer ihåg att mormor inte mår bra. Han är så omtänksam min lilla bror.

trollmor sa...

Ja han är lite speciell på det viset. Ibland tänker jag att det ligger mycket på hans små axlar redan nu...