tisdag 2 september 2008

Dala uppdatering med lite garn och såSå var de lediga dagarna slut igen!! Vi har haft jättemysiga dagar i skogen, svåger med fru och två boxrar bodde i sin husvagn på tomten. Trevligt att ha tid att umgås lite mer, blir inte så ofta då dom bor i Skåne. Skogen är full av svamp och eftersom skogen är runt knuten har vi spenderat en del tid där :)
Del blev en tur till Bergslagsodlingar också, det införskaffades två äppelträd och här är sonen i full färd med att gräva planteringshål. Nu ska vi bara sätta upp lite skydd runt om så älgar och rådjur inte äter upp allt. Dom hade rea (Bergslagsodlingar alltså) på rosor och perenner, så det blev ett par plantor också.


En dag blev 3 härvor ull 12/2 från naturgarn så här underbart röda. Färgen kommer från färgkraft och införskaffades i somras på Sätergläntan. Första gången som jag färgade men absolut inte sista. Det var jätteskoj!


Lördag kväll var vi på 50-årsfest, så vi tog sovmorgon på söndagen och jag och Viktor käkade dessutom frukost i sängen, jättemysigt!!
Håller på med knapphål på lilla bebis tröjan och min top är på tvätt. Mitt lilla hobby rum ser ut som blixten har slagit ner. Har blivit en del avlastning just nu, japp dags att röja lite. Såg att Garnverket har många roliga kurser under hösten, ska kolla lite om någon passar med mitt arbetsschema möjligen. I förra veckan beställde jag Elizabeth Zimmermann's Knitter's Almanac och jag blev så glad i dag när jag fick leveransaviseringen i mejlen. Hinner den komma i morgon eller??? Spännande för jag har hört lite om den. Recension kommer, jag lovar!

4 kommentarer:

Lissy sa...

Vad härligt ni såg ut att ha det, fruktost på sängen är inte det sämsta, kan dock vara lite äventyrligt med pigga killar i sängen.
Kram/Lissy

miss complicado sa...

mysigt värre, =)

Britt-Marie sa...

Ni verkar ha haft det riktigt riktigt skönt. Man behöver lite skog och fritid innan vintern så jag hoppas du laddat batterierna.

Färgen på garnet är helt otroligt snyggt.

kram

MarieE sa...

Läcker röd färg!