söndag 1 februari 2009

Vilken superhelg!!

I går var det full rulle från morgon till kväll :). Jag och grabbarna for till Friskis&Svettis på fm och var med på familjejympa. Därefter var det bara mammas tur att svettas lite extra när killarna lekte och kollade på film i lekrummet. Nöjda och glada drog vi hemåt igen för dusch och mat innan gästerna till Dennis kalas gick av stapeln. Supernöjd 3-åring som blev ordentligt uppvaktad av syster, kusiner, moster och kompisar. Hammarbytårta hade gossen beställt och det fick han. Efter bästa förmåga blev det en grön och vit skapelse som både han och jag var nöjda med. Sista gänget for hem efter middag på kvällen och då var både små och stora bra så trötta. I dag var det så dags! Hett efterlängtad och nu var första söndagsträffen här. Så här så presentationen av "kursen" ut: Presentation
Under två söndagar, 1 och 8 februari, utforskar vi ullen. Vi övar på att välja, förbereda och spinna olika sorters ull. Från ullstråets uppbyggnad, till spinnrockar, sländor och nya fiberblandningar. Både för ny¬börjare och dig som vill lära dig mer.


Så idag har ett gäng glada damer lärt om staplar, täckhår, bottenull, gotlandsfår, merino, leicester, ryan, gobeläng och märghår. Bara för att plocka en del av ämnena. Så roligt! Efter den medhavda lunchlådan blev det så dags att prova på att karda och det var ju inte helt enkelt. I kväll är händerna lite trötta och det finns även ett och annat småsår. Men en del flor blev klart och kardorna fick vi låna hem och nu har man minsann hemläxa att karda upp resten av ullen som följde med hem. Nästa söndag är det dags att spinna på slända i första hand och kanske blir det möjlighet att testa någon spinnrock också. Behöver jag säga att jag redan längtar dit?! Vi började 10 och jag vet inte hur det gick till men plötsligt var klockan efter 4 och det var dags att gå hem, det är ganska fascinerande hur trollbunden man kan bli och hur snabbt tiden flyger när man gör något man gillar. På onsdag är det dags för första tvåändsstickningskursen, det är ju också spännande ;)

3 kommentarer:

fale artut sa...

Oh, sån tur att du finns! Tack för den utförliga beskrivningen om vad ni gör. Du får nya uppdrag, berätta allt om sländor och spinnrockar och vad du upptäcker under vägen. Spinna är fantastiskt roligt, jag tror att du kommer att bli helt betagen av ull!

Therese sa...

Åh va mycket roligt att se fram emot! Vilken söndag :) På tisdag börjar min tovningskurs! Jag ser fram emot att vi ses på torsdag - vill höra mera om kardningen live... Kram

johanna sa...

Så roligt det låter. Då kommer du att kunna göra eget fint vantgarn sen :-)
Jaktröjan ser väldigt mysig ut.