onsdag 19 augusti 2009

Posering

Så här ser nu min Lotus ut. Den väntar på lite montering och finlir runt ärmhål och halsringning. Synd att det är så förbålt tråkigt att göra det sista. Önskar att jag hade en liten fe som kom förbi och trollade klart och färdigt. Men hur som helst, har provat och kollat att den verkligen kommer att sitta som en, tja kanske inte smäck men bra :)
Lite bilder på koftan i lin. Det har verkligen tagit tid att få ihop den, återigen pga att jag verkligen tycker det det är astrist att montera..
Riktigt nöjd är jag, är inte helt på det klara med vad jag ska ha under bara. Vad pågår mera?
Så här illa är det:
* Lakeside
* Kofta i Järbo bomull/bambu
* Stickasjalen "Blomstertid"
* Tröja i Jakgarn
* En snutt på socka nr 2 i tvåändsstickning
(plus lite annat som legat så länge att det inte räknas, eller?)
Nåväl, var sak har sin tid. Vi ska ha ytterligare en vecka semester i slutet på månaden och då ska jag ta tag i spinnrocken som det inte blev tid över förut i sommar. Jag var ju som sagt på kollo med jobbet och det var verkligen några kanondagar. Roligt att vara tillsammans i en annan miljö och göra lite andra grejer. Vedeldad bastu fanns på gården och den använde vi flitigt. Jag är inte den som bastar ofta men det här var kanon att sedan slänga sig i sjön som låg fem meter bort. Vi har vaskat guld vid Kleva gruva, grillat, plockat svamp, badat och haft urkul. Men jag måste erkänna att det var härligt att komma hem och krama mina egna barn. Jag har förresten anmält mig till fortsättning på tvåändsstickat, därför börjar det bli bråttom att göra klart socka nr 2. Hade faktiskt glömt bort den, har inte varit behov av varma sockor i sommar :) Håller också på att kolla upp om det kan bli en smideshelg i höst kanske. Har varit här och gått kurs förut och gör gärna om det, det är riktigt urhäftigt att smida tycker jag.
I dag har jag varit ledig, jag och barnen var på stranden på fm och dom badade men jag nöjde mig med att doppa tårna. Temperaturen har sjunkit rejält kan jag säga. Sen har jag faktiskt rensat en del bland mina sparhögar av tidningar, urklipp, tips och mönster. Känner mig så duktig när jag gör sånt :)


5 kommentarer:

fale artut sa...

Du har ju hunnit med många saker i sommar tycker jag! Men visst är det skönt när det är monterat så att man kan använda det!

Tina sa...

Snygg kofta !! Uhh för montering :-)Din stick hög liknar min Lakeside, Blomstertid...

Lissy sa...

Snygg kofta, jag håller med om att det är såååå tråkigt att göra det där allra sista, kanske därför jag håller mig till sjalar, pulsvärmare och sockor just nu.
Har dock ett par koftor som ligger och väntar på att bli färdigstickade.
Låter som du hade det skönt på kollot, men jag förstår att det kändes skönt att komma hem.

Emmas dagar sa...

Ooo, vilken fin kofta!

strikkedilla sa...

Kjempefin jakke. Masse fint i bloggen din