måndag 14 september 2009

Lååång och härlig helg

Vi avslutade en underbar hel med ett besök vid Tombo gruvor. Vid sekelskiftet och fram till andra världskriget pågick malmbrytning för fullt i trakten. Lite spännande att föreställa sig hur det var i skogarna när det var full fart i brotten.
Svårt att missa kantarellerna och taggsvampen som skogen dräller av. Vi har plockat en hel del svamp :) Tiden räckte inte till för lingonplock av mig, men vad gjorde det?!
Har man världsbästa svägerska och svåger, så gör det platt inget. De kom förbi på söndagen och hade plockat en hink till oss på vägen. Skogens röda guld! Stora är dom och finns i mängder.
Det är skoj att krypa ner nära och se de små invånarna på nära håll!
Lördagen tillbringade jag i Borlänge med svärmor min. Vi hade en lång och mysig dag som startade på Syfestivalen i Totohallen. Lagom stor för oss två att ta oss runt och obehindrat kunna komma tillbaka till de bord man missat eller ville se en gång till. Det blev lite krokningsprat på ett ställe, ett långt stopp på Åddebo ull (äntligen vet jag kopplingen mellan Åddebo och filtmakeriet), lite garninköp på Opal. Ett bambunystan från HK Textil som ska bli en disktrasa. Hittade ett par uppstickade syltesockor, ett sockmönster med ursprung från Finland vad jag förstod. Urfina var dom så det mönstret ska jag genast söka rätt på, måste ju finnas i etervärlden kan man tycka. Mätta på garner, sysaker och Renskavsgryta for vi mot Borlänge och Blomsterlandet. Där pågick skördemarknad och man kunde smaka äpplen och päronsorter, vi valde att handla blomlökar :). På kvällen blev det firande av kusin Idas 25-årsdag. Trevlig avslutning på trevlig dag! I morgon är det vardag igen, helt okej för nu är batterierna laddade igen!2 kommentarer:

Lissy sa...

Låter som ni har haft en riktigt skön helg. Jag undrar bara hur den svamp ser ut som jag skulle hitta även om skogen är full av dem så drar de mossan över hatten när jag kommer.
En skön vecka önskar jag dig trots arbete.
Kram

Emmas dagar sa...

Tack. Blåsorna är tydligen en "nyhet från förra hösten"...
Trevlig helg!