onsdag 21 oktober 2009

Återblick

En och en halv vecka kvar innan min smideskurs drar igång. Kvällens bilder är skruttiga pga ljusbrist men jag tar med dom ändå. Sist det begav sig tillverkade jag bland annat dessa två saker. Lutande mot min sygroda (alltid framme på sybordet, Lissy) en kapsylöppnare. Gillar den skarpt, pryder alltid sin plats. Naturligtvis märkt med mina initialer :)
Här en ljushållare för väggen. Reflektion när jag var färdig var att aldrig mer tycka att en handsmidd ljustake med den här typen av hållare är dyr. Det är ett megajobb att arbeta ut järnet (ni ser ursprungsformatet i "raksträckan" mot väggen) till ett "blad" som sedan formas till en tratt. Tycker i alla fall en amatör som jag, så det så. Men kul är det och jag längtar till nästa gång. Mycket tankar om former och tillvägagångsätt snurrar i huvudet, så är det!


6 kommentarer:

fale artut sa...

Det var inga dåliga grejor! Smide är liksom en speciell konstart, dessutom tål de i princip allt! Inte som dagens förgängliga saker, tappar man mobilen, om man nu har någon, då är det bara kaputtsiväcki! Tidlöst och för evigt, jag vill se vad du gör sen!

Emmas dagar sa...

Fantastiskt fina smidesgrejjer!!!
Jag har gjort en liten krok en gång, eller den var ganska djup, men liten i jämförelse med dina saker. Det var kul att smida, men tungt.

Linda sa...

Vilken vackar ljusstake. Vad duktig du är!!

Susanne sa...

Tack för era gulliga kommentarer, blir verkligen jätteglad!!

Therese sa...

Visst är det underbart den här tiden precis innan dagarna D. Att få fantisera, drömma och låta händerna i luften glida längs i tanken färdig skapelse. Urfina saker du gjort redan - väntar med spänning på vad som komma skall! Kram

Elisabeth sa...

Vackert! Men jag tror gärna det är tungt!