måndag 16 maj 2011

Årets första loppisfynd

Just nu är det alldeles för mycket som händer för att livet ska vara optimalt. Läste i DN om hur folks almanackor ser ut i maj och känner absolut igen mig. Det är planeringsdagar i skola och på dagis, möten och avslutningstillställningar av diverse aktiviteter. I mitt jobb är det mål- och uppföljningsmöten, skolmöten, minikollo och Öppet Hus och så vidare. De allra flesta sakerna är mycket trevliga, intressanta och skojiga på alla sätt och vis, men nog blir det lite för mycket i samma stackars månad. Just det, konferens med övernattning också. Även det roligt och skojsigt med kollegor, men även det i samma månad och för oss som redan jobbar natt blir det inte alltid bara till glädje. Så där ja, nu har jag gnällt av mig lite. Åker på torsdag på minikollo till Guteön och det ser jag fram emot även om det betyder några dagars bortavaro från familjen igen. I bland stickar jag lite i alla fall. Bakstycke strax klart till en alldeles vanlig slätstickad tröja i Rheumaullen, älskar den gråblå färgen och hur mjukt garnet är.

Jag syr lite också, en fågelskrämma modell fönsterstorlek ska det bli. Ett färdigt kit från Panduro, enkelt, roligt och lättsamt. Me like!


I helgen var vi på landet och det var loppispremiär på Hammarbacken. Kolla in mitt fynd (kan mycket väl vara så att sommarens storfynd redan är upphittat :) För ett hundra svenska kronor blev denna stickmaskin min. I fullgott skick, med en hel påse tillbehör och böcker med. Jösses vad det ska bli spännande att prova sig fram i den här världen. Någon som har lite erfarenhet av maskinstickning, vad ska man tänka på? Jag är i allafall hur nöjd som helst :)

1 kommentar:

Emmas dagar sa...

Så spännande med stickmaskin! Hoppas få se lite smakprov snart :-)