onsdag 4 mars 2009

Två ändar och ibland fler

Åh fy vad svårt med bilder, haha. Ser ni att det ska föreställa muffins med glasyr?! Det är det iaf, jag och pojkarna bakade på förmiddagen för att ta med på kursen i tvåändsstickning. Insåg att jag nog ska skaffa muffinsformar/plåt eller vad det heter. Vill ju att dom ska behålla formen och inte flyta ut så mycket. Men goda blev dom!

I dag var det så här att barnvakten, dvs min dotter, låg magsjuk tillsammans med deras lille son. Så vad göra, stanna hemma?! Nej, eftersom jag ville starta upp något "riktigt" så ringde jag och förhörde mig om det var ok att ta med sig grabbsen. Japp, det fick jag och det gick skapligt bra, men jag vill nog helst slippa göra om det. Svårt med koncentrationen till slut, trots diverse saker dom kunde roa sig med så är man ju lite på helspänn, men dom har varit med på sina första stick-kurs :) Provröret ser ut så där, den vita alltså med lite olika mönster på. Där kommer snart lite ökningsprov, minskningar, tumkilar och hälar. Jag noterar i min lilla bok för brinnande livet, det gäller att komma ihåg :)

Här har jag nu startat upp sockorna, med en annan uppläggning, den är bredare och jag har gjort ett extra varv med "garneringsfärgen", snyggt tycker jag! Jag stickar sockorna i z-spunnet från Sannsticks och det verkar vara ett behagligt garn, den rödlila färgen är jätteläcker.

Apropå ullgarn, jag fick en fråga av Fale Artut hur jag tycker ull ska bete sig. Hm, det beror ju på vad jag stickar men det garn som används till Grimslättsvanten passar superbt till just den vanten. Fibrerna hakar i varandra precis lagom så att maskorna håller ihop. De blir lite valkade utan att vara valkade, blir nog varma och sköna. Jag gillar när man verkligen känner vad det är för material. Därför känns tex superwashbehandlat ganska "neutralt", men det behöver ju inte vara fel för det :)

(Jag har förresten anmält mig till Stickameras pulsklubb2009, hoppas att det blir kul)

3 kommentarer:

fale artut sa...

Jag blir väldigt avundsjuk! Jag har sneglat länge på tvåändstickning, du sneglar inte DU GÖR!
Stiligt!

Susanne sa...

Åh det är så roligt, så annorlunda och det känns verkligen i fingrarna att det är en tradition man för vidare!

Lissy sa...

Du får det att låta så spännande, jag får nog lov att testa på riktigt.
Snyggt blir det.