måndag 2 mars 2009

Snö Dalarna och halvvägs med GrimslättSå här mycket snö var det vid stugan när vi kom dit i helgen! Vi har haft kanonväder i Dalarna med sol och alldeles lagom temeperatur. Lite skidor, lite pulka och snowracer. Korv och blåbärssoppa i backen, mys!!

Grimslättsvante nr 1 är klar, ska bara sy till nederkanten. Den är
verkligen jätterolig att sticka och garnet beter sig verkligen som ullgarn ska göra, dessutom känner jag redan nu hur varma och gosiga dom är när snålblåsten sätter in. Ber så hemskt mycket om ursäkt för de halvtaskiga bilderna.

Jag har funderat lite till på det här med slöjd i skolan och så vidare. Det är lite av fortsättningen på att man redan minskat antal idrottstimmar och min undran blir då om tex ämnet bild och musik står på tur sedan. Kan inte låta bli att undra vad syftet är och vad resultatet på framtidens barn och ungdomar kommer att bli. Vi ser redan nu en ökning av överviktiga barn, vi ser barn och ungdomar som är stressade och sover dåligt. Jag är helt övertygad om att barnen, precis som vi vuxna, behöver balans i sin tillvaro.

Alla behöver vi god och näringsrik mat, motion, vi behöver få jobba med våra händer och utveckla våra kreativa sidor, vi behöver en god sömn, kärlek och få känna att vi duger och att vi kan. Det finns en anledning till att vi har två hjärnhalvor och båda två behöver stimulans. Det är dags att sätta ner foten på allvar annars kommer barnens resultat i skolan och på fritiden att bli än sämre.
Sådär ja, känner att jag eldar upp mig rejält när jag tänker på det här. Därför avslutar jag med den fina utmärkelsen jag fick av Fale Artut. Det är ju så fantastiskt med alla nya människor man kommer i kontakt med via bloggen. Så mycket vackra saker man får se, så många tips och nya saker man får möjlighet att lära sig av andra.
Förutom att skicka den raka vägen tillbaka till Fale Artut så går den även till;
Snigelmamman för en rolig blogg och för de sanslöst häftiga fribroderier hon gör. Till Randi som för de vackraste vantar och mössor, jag skulle vilja ha dom allihop! Slutligen till Eldstickan. Hur får hon i hop det med plugg, barnen och allt annat hon hinner med?! Som de säger - "Ni rockar fett, brudar" :)

7 kommentarer:

fale artut sa...

Tack, tack!
Vanten blir jättefin! Vad är det för garn? Vad uppskattar du mest hos ullgarn?

fale artut sa...

Det var väl skrivet om människors, även ungdomars behov! Glömde det i den allmänna förvirringen!

Maria sa...

ja snö är inte direkt bristvara i Dalarna i år! :) Länge sen vi hade den här mängden!!
Nystmaskinen var verkligen toppen, barnen älskade att veva och nystanen blir verkligen snygga. Har nystat om en hel del här hemma! :)

randi K design sa...

Å den var koselig! Tenk så fin snølykt award, tusen takk!!!

Emmas dagar sa...

Vanten är jättefin!

Pia sa...

Tack snälla du så glad jag blir. Jag uppskattar din blogg också och ditt engagemang,ha en fin helg!

Erika sa...

Det är så roligt att se grimslättvanten uppstickad :-) kul att följa dig! Kram!