tisdag 29 september 2009

Someone thinks I'm awesome :)

Först ett erkännande om än föga förvånande :) Nej, jag har inte monterat min kofta i helgen. JAg har "bara" stickat på Blomstersjalen och på mina tjusiga knästrumpor. Verkligen älskar Arwetta garnet, härlig färg, lyster och ljuvligt mjuka! Så kom jag hem från Dalaskogen, där jag njutit sol och tystnad, svampplock och trevligt umgänge med nära och nära. Till min stora glädje hittade jag här en utmärkelse från The Willow Fairy. Tackar allra ödmjukast!! Slutar nog aldrig förvånas över att någon läser det jag skriver och till och med tycker det är lite skojigt, ialla fall i bland ;)
Tillsammans med utmärkelsen följde en utmaning att berätta 10 saker om mig själv. Okej, jag försöker.
1.) 19 och 20 är två tal som återkommer i familjen. Ålderskillnaden mellan mina föräldrarna var 20 år. Jag var 19 när jag fick min dotter som i sin tur var 20 år då hon fick barn och samtidigt kom min "nya" barnkull (alltså efter 20 år) Jag har en halvsyster som är, just det, 20 år äldre än jag. Dessutom var min pappa född -19. Kuriosa :)
2.) Jag är barnsligt svag för plockgodis
3.) Älskar sommaren men gillar höst ju äldre jag blir.
4.) Min första yrkesdröm var advokat, helt galet kan man tycka idag. Har inte ens kommit i närheten :)
5.) Jag avbröt min yrkesbana som administratör och säljare i databranchen för att jobba med barn och ungdomar inom autismspektrat för 7 år sedan. I´m still here!
6.) Drömmer om en gård med får och höns och någon form av verksamhet.
7.) Brinner för hantverk i många former, när jag gjorde en röjning här hemma för ett tag sen blev det många aha-upplevelser. Jag har pysslat med keramik, vanlig bränning och raku. Virkat, broderat, sytt kläder, gått en helgkurs i smide (har gjort egna krokar och hållare till hushållspapper tex) och så var det ju det här med ull och stickning och senaste tillskottet. Min kära spinnrock som jag ännu tränar på.
8.) Jag gick 2 terminer på beklädnadsteknisk linje, trodde jag ville bli sömmerska eller nåt åt det hållet :)
9.) Jag kan inte äta brysselkål, det är faktiskt inte gott!
10.) Gillar att baka, gärna snygga tårtor!
Jag avvaktar att skicka den vidare eftersom den verkar hunnit ganska långt redan nu. Nu ska jag leta chokladtårterecept. Min lilla/stora pojke fyller 5 år i morgon och han har gjort en detaljbeställning till fredagens kalas :)

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Håller med dig om brysselkålen. Väntar fortfarande på att få se något resultat från spinrocksövningarna. Det där med åldersskillnader i syskonskaran måste bli lite lustigt ibland - hej min leele vän är du ute och går med din lillasyster - nej det är min moster... tex.

Susanne sa...

Jodu, det blir väldigt förvirrat när några små säger mamma, andra mormor, en stor säger mamma och ja du förstår ;) Strax kommer lite resultat av spinnrocksövningar...

The Willow Fairy sa...

Får mig att tänka på när jag var liten och min lilla kusin, 4 år yngre, bodde hos oss på veckan eftersom det inte fanns någon dagisplats just då. Förklara för en liten en varför jag sa mamma medans hon skulle säga moster...

Ser fram emot att få se dina alldeles egna garner.

Lissy sa...

Jag läser din blogg och ser fram emot varje inlägg du gör med glädje.

Susanne sa...

Tack rara Lissy!

fale artut sa...

Håller med, klart att du ska ha en utmärkelse! Hur mår spinnrocken? Jag har spunnit nya "nervtrådar" idag, ÅH, det är härligt! Tack för din kommentar. Klenost, det är hushållsost!