måndag 1 februari 2010

Damson i snön

Här har vi lite sjukstuga fortfarande. När jag själv piggat på mig blev äldste sonen magsjuk igår kväll. Men det verkar vara en lindrig variant, för redan nu går det bra att äta lite blåbärskräm (gjord på egenplockade Dalablåbär) och youghurt. Magen verkar inte protestera alltför mycket, skönt tycker jag för magsjuka är bland det värsta. Ovan en snöig version av Damson som den ser ut just nu, färgerna är jättemysiga. Har inte bestämt mig om jag gillar garnet dock, tycker att det "krullar" sig från nystanet men känns ju skönt när det väl är uppstickat.

Jag har fått utmärkelse av Elisabeth . Det är så fantastiskt med dom här små erkännandena som man kan ge varandra så här. Allt som oftast är vi väl lite dåliga på att ge varandra komplimanger eller helt enkelt ta oss lite extra tid att lyssna på varandra. Med den här utmärkelsen följer uppmaningen att berätta 7 saker om sig själv. Jag tänker ta mig en liten funderare och sparar inlägget, sen återkommer jag om en stund när sinnet klarnat :)
Back in business :)

1. Jag gillar att baka, det är så härligt att se en väl arbetad deg jäsa upp och få sätta händerna och för all del tänderna så småningom, i hembakt bröd.
2. Jag skulle kunna tänka mig att arbeta på en förskola eller i någon annan pedagogoisk verksamhet. Därmed inte sagt att jag inte trivs på mitt nuvarande jobb, jag gillar mitt jobb med lagom blandning av administration och pedagogiskt arbete inom Asperger/Autism.
3. Jag vill lära mig att väva någon gång i livet.
4. 2010 är året då jag ska bli mer hemma med att spinna på min rock. Jag tror att det ska gå bättre när jag inte "vill" så mycket. Mer avslappnat nöje måste det nog bli.
5. I dag har jag gjort min första mammografiundersökning och jag har känt ett stort obehag inför den och nu väntar nervösa dagar innan svar kommer. Min mamma gick bort i cancer och det började med bröstcancer. Det finns i bakhuvudet av och till, ärftlighet är ju en stark faktor.
6. Några vet om den redan, min livsdröm. Den gamla, vackra gården jag vill bo på. Där det finns plats för får, höns och kanske hästar. En hund och ur det springer en form av verksamhet som tillsammans med lämpligt halvtidsjobb säkrar inkomsten :)
7. Om jag inte gjort ett 20-årigt uppehåll i barnafödandet så skulle vi haft ett par, tre stycken... till alltså. :)
Vad jag sett så har det vandrat runt på bloggarna så jag sänder den rakt ut in the space och den som vill får anta utmaningen att berätta om sig själv. Vill samtadigt skicka en stor kram till alla fantastiska människor som gör så fantastiska saker och med stort hjärta delar med sig till kända och okända.5 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Fina färger i din Damson. Vad är det för garn?

Susanne sa...

Tack! Garnet är Nor Kureyon Sock och färgen heter S188.

fale artut sa...

En gammal gård, det låter som något jag kan tänka mig... Kul att veta lite mera, sköt om sig nu!

The Willow Fairy sa...

Det är rätt kul att de flesta drömmer om någon typ av gård och att kunna ägna sig helt/delvis åt sitt hantverk.

Susanne sa...

Visst är det?! Man kan kallt konstatera att många bor i stan enbart pga arbetsmarknadssituationen